ОСТАННІ НОВИНИ

Держава надасть Львівщині фінансову допомогу у ліквідації наслідків повеней

|

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про надання фінансової допомоги тим областям України, які постраждали від повеней. Серед них є і Львівщина. Про це сьогодні журналістам повідомив перший заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи Володимир Антонець.

Як передає „ proUa ”, Антонець зазначив, що МНС вважає ситуацію, котра склалася в низці регіонів України після злив 30 червня та 2 липня, надзвичайною ситуацією загальнодержавного значення. І тому ці регіони можуть претендувати на надання допомоги з резервного фонду державного бюджету.

Антонець повідомив, що за попередніми даними Львівській області потрібно виділити 1,5-2 мільйона гривень. Серед областей, які також претендують на фіндопомогу – Івано-Франківська та Чернівецька області, а також Крим.

З проханням надати Львівщині фінансову допомогу на відновні роботи до кабміну звернувся перший заступник голови Львівської обласної держадміністрації Валерій Пятак. Він просив у держави 5,9 мільйонів гривень. За його словами, за попередніми оцінками збитки в області від повені оцінюються в 6,134 мільйонів гривень. При цьому обласний бюджет вже виділив зі свого резервного фонду 202 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *