ОСТАННІ НОВИНИ

Львів можуть виключити зі списку ЮНЕСКО

|

Львів можуть викреслити зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех.

За його словами, нещодавно Громадський форум отримав лист голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Володимира Огризка до віце-прем`єр-міністра з гуманітарних питань В`ячеслава Кириленка. У листі, який датовано 26 травня, зазначено, що „будівельні роботи на площах Катедральній і Ринок, а також на вулиці Руській проводяться всупереч чинному пам’яткоохоронному законодавству України. Такі дії або подальша бездіяльність можуть спричинити виключення історичного центру міста Львова зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”. У листі говорилося про необхідність припинення будівельних робіт на території об’єктів історико-культурної спадщини Львова.

Як зауважив Олег Мацех, лист отримав голова Львівської ОДА Петро Олійник і, в свою чергу, надіслав його міському голові Андрію Садовому. Проте роботи на площі Ринок продовжуються досі, тому Громадський форум Львова звернувся за підтримкою про захист історичного середовища до міжнародних експертів ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *