ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині лише один легальний вирощувач маку

|

Лише одна фірма має дозвіл на промислове вирощування маку у Львівській області, хоча в минулому таких компаній було чотири, повідомив сьогодні під час брифінгу начальник УБНОН УМВСУ у Львівській області Василь Возняк.
За його словами, решта посівів перебувають поза законом. Якщо міліція виявить посів маку, де є менше 500 головок, то сіячеві загрожує адмінвідповідальність, а якщо понад це сило, то це вже кримінальна відповідальність.

З цього користають наркоділки – вони намовляють сіяти мак глибоких пенсіонерів, яких не дуже хочуть судити, а відтак справжні власники посівів відбуваються легким переляком.

В.Возянк також розповів, що навіть коли вдасться вирізати незаконний посів/, то морока не закінчується, адже зрізати його треба в присутності понятих, а потім ще й нумерувати і везти до райвідділу у якості речового доказу. Мало того, доказ треба зберігати до кінця судового процесу, що може займати місяці часу, відтак міліцейські відділки потопають в таких речових доказах, аж поки суд не призначить їх знищити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *