Відбулася чергова сесія Синоду єпископів Києво-Галицької митрополії

|

21-22 червня 2006 року у Підлютому (Івано-Франківська обл.) відбулася Тридцять перша сесія Синоду єпископів Києво-Галицької митрополії УГКЦ, передає прес-служба глави УГКЦ. У її роботі взяли участь усі архієреї, які діють на території України. Крім того, для розгляду певних питань були запрошені експерти.

Засідання розпочалися із аналізу виконання рішень минулої сесії митрополичого миноду. Зокрема під час Тридцятої сесії було у першому читанні розглянуто проект Статуту Колегії єпархіальних радників, а під час цієї сесії на цю тему доповідав о. митр. Михайло Димид, директор Інституту церковного права УКУ. У підсумку владики прийняли рішення скерувати проект Статуту Колегії єпархіальних радників на доопрацювання Інститутові церковного права Українського католицького університету для подальшого його подання на друге читання на наступну сесію Митрополичого Синоду.

Крім того, під час цієї сесії знайшла своє продовження тема екзорцизмів (на Тридцятій сесії члени Синоду прослухали доповідь о. Петра Козака про екзорцизми). У Підлютому члени Синоду постановили створити Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з питань екзорцизмів та призначити на посаду керівника цього Бюро о. Петра Козака.

Упродовж роботи Синоду багато уваги було присвячено питанню приготування до наступної сесії Патріаршого собору на тему молоді. Собор відбудеться 19-24 серпня 2007 року. Його назва – “Молодь у Церкві третього тисячоліття”.

Іншими темами Тридцять першої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії були економічно-фінансові питання, опіка вірних нашої Церкви у Західній Європі, проект заходів УГКЦ у боротьбі з алкоголізмом, перевірка стану здоров’я священиків тощо. Владики наголошували на потребі перевірки деканами (протопресвітерами) того, чи священики оголошують звернення і розпорядження церковної влади.

Наступна сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви відбудеться у жовтні 2006 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *