ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку року прокуратура області порушила три кримінальні справи у сфері земельних відносин

|

Прокуратура Львівської області минулого року порушила 30 кримінальних справ про злочини у сфері земельних відносин, з яких 22 скеровано до суду, про це повідомила прес-служба обласної прокуратури. Протягом першого кварталу цього рокуоргани прокуратури порушили три кримінальні справи.

За наслідками перевірок минуло річ органи прокуратури зафіксували понад 340 протестів, внесли 220 приписів і подань. Загалом до відповідальності притягнуто більше 280 посадових осіб.

Водночас за документами прокурорського реагування відшкодовано 3 мільйони 400 тисяч гривень. Окрім цього пред’явлено понад 360 позовних заяв, більшу частину з яких розглянуто та задоволено на суму майже 480 тисяч гривень, а державі повернуто та звільнено більше 155 гектарів земель.

В цьому році робота на даному напрямі також не припинялась, свідченням цього є те, що лише за перший квартал 2006 року прокуратурою пред’явлено 102 позовні заяви в суд, принесено 209 протестів, внесено 125 приписів і подань, за результатами розгляду яких 87 осіб притягнуто до відповідальності та відшкодовано 1 млн. 415 тис. гривень.

Одним із пріоритетних напрямків роботи прокурорів залишається нагляд за додержанням органами влади та місцевого самоврядування земельного законодавства при прийнятті нормативно – правових актів, про що свідчить принесення 345 протестів в минулому та 167 в поточному роках на рішення органів влади та місцевого самоврядування з вимогами їх скасування чи приведення у відповідність.

Як в минулому так і в поточному роках під час перевірок прокурорами виявляються факти прийняття виконкомами органів місцевого самоврядування рішень про надання дозволів на збір матеріалів попереднього погодження місць розташування земельних ділянок, хоча вказані питання відносяться до виключної компетенції пленарних засідань рад. Окрім цього, порушуючи вимоги закону, надавались земельні ділянки у власність без виготовлення та затвердження проектів відведення, на що прокурори реагували принесенням протестів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *