ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО УНП обурено цинізмом львівських комуністів

|

Учора під чассесійного засідання Львівської обласної радидепутат Лариса Федорів зачитала заяву ЛОО Української Народної партії стосовно судового позову лідера львівських комуністів Олександра Калинюка до депутата Львівської міської ради, члена УНП Віри Лясковської. Подаємо текст заяви, наданий прес-службою ЛОДА:

“25 червня маємо ще одну „чорну дату” — 65-у річницю мученицької страти українців органами НКВС, зокрема, на території колишньої найбільшої у Львові в`язниці, знаної як тюрма-катівня Лонського. Незабаром там буде встановлено хрест жалоби та пам`яті. А згодом — створено Меморіал пам`яті жертв комуністичного терору та розташовано філію Інституту національної пам`яті.

Однак ідеологія нащадків большевицького терору дається про себе чути у вимогах Компартії України в особі її першого секретаря Львівського обкому Калинюка, який звернувся до міського голови Львова з проханням „надання земельної ділянки в м. Львові для побудови пам`ятника з метою увічнення пам`яті загиблих від рук націоналістів, що стали на Західній Україні безневинними жертвами… Найбільш відповідним місцем для побудови такого пам`ятника у Львові, — цитуємо з листа за підписом О.Калинюка, — могло би стати місце масового розстрілу невинних жертв … подвір`я в районі тюрми по вул.Лонського…” На таку явну антиукраїнську провокацію відразу відреагувала обласна рада, — питання увічнення пам`яті жертв окупаційних режимів розглядалося у грудні 2005 року на її пленарному засіданні.

29 червня цього року в Галицькому районному суді Львова відкривається провадження у цивільній справі за позовом Калинюка Олександра Наумовича до обласної ради та депутата міської ради Віри Лясковської, яка на сесії обласної ради, де слухалося це питання, разом з іншими виступаючими, безпосередніми свідками того, що відбувалося у тюрмі-катівні, паном Іваном Гелем, пані Іриною Калинець відверто назвали злочином намаганнями комуністів спорудити пам`ятник саме енкаведистам. Вимога позивача, крім відшкодування моральної шкоди, прогнозує вибачення пані Лясковської та обласної ради на пленарному засіданні сесії, яка, до того ж, має обов`язково транслюватися по Львівському телебаченню.

Таке цинічне зухвальство жевріючих рудиментів сталінізму і совєтського комунізму є недопустимим не тільки у Львові, але й на всіх теренах України, политих кров`ю її патріотів за часів окупаційних режимів.

Тому спробу комуністів в особі Першого секретаря обкому Компартії України товариша Калинюка розпочати судовий процес розцінюємо як політичну наругу над пам`яттю українців, як намагання відволікти націю від процесу розслідування імен вбивць, котрі причетні до розстрілів на території тюрми Лонського. Вважаємо цей судовий процес ще одним вироком злочинам комуністів, який матиме своє продовження у тавруванні комуністичного режиму як геноциду проти людства на з ініційованому Нюрнберзькому процесі-ІІ, чого вимагає зараз світова спільнота.

Не дозволимо глумитися над історичною правдою, бо тюрма Лонського сьогодні стала символом червоного терору, національної нетерпимості, жахливим нагадуванням про злочини комуністичної системи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *