ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не хоче продавати курку, яка несе золоті яйця

|

Міський голова Львова розцінює комунальне майно, яке міська рада здає в оренду, як курку, що несе золоті яйця. Сьогодні на засіданні міськвиконкому він заявив, що продавати його місту не вигідно. „Найкращий бізнес у світі – це володіння майном і здача його в оренду”, – заявив керівник міста.

Звертаючись до начальника управління комунального майна Миколи Винничука, Андрій Садовий побажав, щоб він працював у трьох напрямках: збереження майна, відстоювання інтересів міської громади та наповнення бюджету. М.Винничук відповів, що для цього потрібно збільшити кількість його підлеглих.

Звітуючи перед членами виконкому, начальник управління комунального майна міста також повідомив, що в його галузі сьогодні існують кілька важливих проблем. Перша з них полягає в недобросовісності орендарів, які, для прикладу, винаймають приміщення під книгозбірні, а натомість влаштовують там солярії чи сауни. Друга проблема – борги за оренду. Станом на перше червня вона сягла 1 мільйона 800 тисяч гривень. Крім того, сьогодні у Львові назріла потреба в повній інвентаризації комунального майна. За словами М.Винничука, планується, що її проведуть за участі третьокурсників юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка.

За даними Винничука, на сьогодні місто здає в оренду 400 тисяч квадратних метрів приміщень. З них 68 тисяч орендують на пільгових умовах. Цьогоріч від оренди майна місто запланувало наповнити бюджет на 11 мільйонів 700 тисяч гривень. На розгляду в мерії на сьогодні 524 заяви на приватизацію орендованих приміщень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *