ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче анулювати мирову угоду з Галицьким ринком

|

Мирову угоду, яку уклало місто з Галицьким ринком, нова міська влада Львова хоче анулювати. Сьогодні на засіданні міського виконавчого комітету чиновники довго обговорювали зміст і доцільність її підписання. Одностайно вони дійшли згоди, що місто тільки програло, припинивши боротьбу за майно ринку.

Зокрема, начальник міського управління комунального майна Микола Винничук заявив, що цього не слід було роботи, але на момент укладання такої угоди його та начальника юридичного управління на роботі не було, і взагалі на даний момент не з’ясовано, хто її підписав від імені міста. Відтак М.Винничук порадив провести серйозну юридичну експертну оцінку згадуваної мирової угоди.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що відповідно до неї відбулася прихована приватизація майна, і місто від цього нічого не отримало. Тому мер Львова доручив начальникам юридичного управління та управління комунального майна проаналізувати ситуацію, подати свої пропозиції щодо збереження міського майна на ринку і запропонувати чіткий план дій у цьому напрямку. Мер також доручив долучити до цієї справи на безоплатній основі незаангажовану юридичну організацію, яка вивчатиме юридичні підстави визнання угоди неправочинною.

„Рішення приймати нам буде непросто. Треба аналізувати багато ухвал. Нам також треба відміняти ухвали, які останніх сім місяців приймав виконком, бо через них від міста почало утікати майно. Йдеться про десятки мільйонів гривень”, – заявив А.Садовий.

Зі слів М.Винничука, відповідно до мирової угоди міська рада визнала, що за час оренди майнового комплексу „Галицького ринку” від 1991 року орендне підприємство викупило 60,77 % нерухомого майна, а відтак набуло на нього право власності. В якості компенсації за невикуплений залишок майна підприємство „Квітковий дім” зобов’язувалося перерахувати до міського бюджету 260 тисяч гривень. Відповідно до угоди міська рада також визнала право власності „Квіткового дому” на будівлю готелю, що на вулиці Соборній, 14, та на павільйон „Квіти”.

Разом з тим, за інформацією М.Винничука, до підписання мирової угоди місто готувало Галицький ринок до продажу конкурсним способом. Від його продажу міська рада планувала виручити 5-6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше начальник управління комунального майна Микола Винничук повідомив журналістів, що місто на Галицькому ринку вже не володіє жодним майном, йому тільки належить земля. Однак орендної плати за землю місту ніхто не сплачує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *