ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки Львівщини подадуть резолюцію Садовому, Сенику та Олійнику

|

Об’єднання профспілок Львівщини подасть резолюцію міському голові Львова Андрієві Садовому, голові Львівської обласної ради Мирославу Сенику та голові Львівської ОДА Петру Олійнику з проханням підтримати їхні вимоги щодо скасування постанов рішень про підняття цін на газ та електроенергію. Про це повідомив голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько. „Ми проситимемо, аби на сесії обласної та міської ради підтримали наші вимоги”, – сказав він.

„Ми також вимагаємо від уряду скасувати дані постанови рішення і сісти за стіл переговорів та провести заходи соціального захисту, а тоді підвищувати ціни”, – наголосив він.

За його словами, на сьогодні є дві позовні заяви у Госпадарському суді Києва на дії Кабінету Міністрів та Національної комісії регулювання електроенергетики за протиправні дії. „Верховна Рада України прийняла постанови в жовтні минулого року і січні цього року про те, що ціни на газ не будуть підвищуватися, а уряд, ігноруючи постанови ВР, порушує 113 статтю Конституції України та приймає свої рішення”, – підкреслив пан Дацько.

Роман Дацько зазначив: „Зараз є відповідь Міжнародної організації праці, а це дуже серйозний орган, який має право накладати дуже великі штрафні санкції на уряд, якщо будуть порушуватися права. Уряд з нами проводить переговори, але ці переговори досить довго затягуються”.

На думку профспілок, піднімаючи ціни на електроенергію та газ, ніхто не переглянув бюджети: як далі жити лікарні, школі та звичайним людям.

Нагадаємо, що в ці хвилини профспілки Львівщини зібрали близько тисячі осіб біля пам`ятника Т. Г. Шевченка на пікет проти підняття тарифів на газ та електроенергію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *