ОСТАННІ НОВИНИ

Об’єднання „Наша Україна” у Львівській облраді занепокоєне ходом коаліційних переговорів

|

Міжфракційне об’єднання „Наша Україна” у Львівській обласній раді оприлюднило заяву з приводу формування коаліції у Верховній Раді України, у якій закликає до об`єднання “помаранчевих” сил на базі чітко визначеної ідейно-політичної та економічної стратегії розвитку держави. Обласна “Наша Україна” також не сприймає спроб створення коаліції з Партією регіонів.

Текст заяви подаємо повністю:

“Міжфракційне об’єднання „Наша Україна” у складі фракцій Політичної Партії „Народний Союз Наша Україна”, Народного Руху України, Партії Християнсько-Демократичний Союз, Конгресу Українських Націоналістів „Національний вибір”, Партії Промисловців і Підприємців України у Львівській обласній раді заявляє про своє глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася із створенням коаліції у Верховній Раді України.

Хід переговорів свідчить про відсутність єдиного підходу щодо формування парламентської коаліції в учасників „помаранчевого” переговорного процесу, у політичних сил, які були єдиними у підтримці Президента Віктора Ющенка, які разом з представниками провідних верств українського суспільства виборювали демократію у нашій державі.

Наголошуємо на спільній історичній відповідальності політичних сил, бо від формату коаліції залежатиме напрямок політичного та економічного розвитку України, її майбутнє. А тому ми не сприймаємо мову ультиматумів, що застосовуються під час переговорів, боротьбу виключно за розподіл посад, у тому числі тих, що належать до прерогативи Президента України. Настоюємо на підписанні учасниками переговорів чітко визначеної ідейно-політичної та економічної стратегії розвитку держави, яка повинна стати основою об’єднання демократичних сил в Українському Парламенті.

Ми також не сприймаємо об’єднання з Партією Регіонів, яка сповідує чужу нам ідеологію, політична діяльність якої часом носить антиукраїнський та антидержавний характер.

Ми закликаємо політичні сили, які підтримують програму Президента України Віктора Ющенка, провести ефективний переговорний процес та сформувати більшість у Верховній Раді України.

Міжфракційне об’єднання „Наша Україна” у Львівській обласній раді звертається до всіх політичних сил, представлених у найвищому самоврядному органі області, зосередитись на системній роботі задля розбудови та вирішення проблем регіону та відстоювання політичних і соціально-економічних інтересів громади Львівщини”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *