ОСТАННІ НОВИНИ

Кардашевський повіз "Золотий лев" у дитячий виховний заклад

|

16 червня у рамках програми фестивалю “Золотий Лев” відбулася поїздка групи львів’ян: голови оргкомітету фестивалю, голови Львівської молодіжної асоціації кік-боксингу, голови депутатської комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення Юрія Кардашевського, співачки Уляни Ладен та представників громадської кампанії “РОЗДУПЛИСЬ” в Городоцький загальноосвітній заклад соціальної реабілітації закритого типу.

Про це повідомляє прес-служба міської ради з посиланням відділ роботи з молоддю.

У закладіживуть, навчаються та працюють 43 хлопчики віком від 10 до 14 років з Миколаївської, Закарпатської, Житомирської та Рівненської областей. Всі вони скоїли дрібні злочини, переважно дрібні крадіжки. Як відзначають вихователі, ці діти легко піддаються перевихованню, хоча переважно вони з неблагополучних сімей і дехто навіть не хоче повертатися додому. Термін їх перебування в закладі – два роки і означений він, як попереджувальний захід без будь-яких занесень в особові справи. Протягом навчального року діти вивчають шкільні предмети, навчаються та працюють у трудових гуртках, займаються спортом. Під час літніх канікул хлопчиків на місяць відпускають додому, якщо вони мають куди їхати. Заклад займає площу в 2,5 га, тут немає колючого дроту. Зате є обладнаний майданчик для гри у футбол та волейбол.

О 12.00 год. розпочалася зустріч з вихователями та дітьми закладу. Після короткого спілкування відбувся футбольний матч з двома таймами по 15 хвилин кожен, у якому змагалося дві команди – команда Городоцького виховного закладу та команда спортивного клубу “Золотий Лев” зі Львова. З рахунком 3 : 0 перемогла городоцька команда.

Львів’яни привітали переможців і подарували закладу волейбольний та футбольний м’ячі, книжки від футбольного клубу “Карпат” про історію львівського футболу, подарували набір для різьби по дереву та вручили Кубок фестивалю.

З учасниками гуртка хорового співу провела урок співачка Уляна Латек. Музично обдаровані діти співали пісень, зокрема і власних.

Представники львівської делегації відзначили як задовільні житлові умови дітей та їхнє харчування, так і незадовільний стан одягу та взуття вихованців. Львів’яни вирішили залучити меценатів для закуплі одягу та взуття для юних мешканців Городоцького закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *