ОСТАННІ НОВИНИ

Щорічно у медичних закладах лікується понад 100 тисяч хворих

|

Кожного року у стаціонарних відділеннях дванадцяти міських лікарень та чотирьох спеціалізованих медичних закладах, яких є поза понад 4 тисячі у Львові, лікується більш як 100 тисяч хворих, зокрема до 15 тисяч хворих з районів і міст області. Про це повідомила прес-служба міськради із посиланням на управління охорони здоров’я.

Крім того медична допомога мешканцям Львова забезпечується 31 міським закладом охорони здоров’я та медичними закладами охорони здоров’я обласного та відомчого підпорядкування. У міських закладах охорони здоров’я працює 3 тисячі 511 лікарів та 6 тисяч 289 медичних сестер.

Основні показники роботи закладів охорони здоров’я є стабільними, більшість – з позитивною динамікою, значно покращились результати роботи в пріоритетному напрямі охорони материнства і дитинства. Розвивається і удосконалюється надання первинної медико-санітарної допомоги за принципом сімейного лікаря.

Станція швидкої медичної допомоги охоплює наданням швидкої медичної допомоги все населення міста Львова та приміську зону, і обслуговує щорічно близько 130 тисяч викликів.

Як йдеться у повідомленні, у області зменшились темпи зниження народжуваності, знижується загальна смертність і смертність працездатного населення.

Малюкова смертність по місту становить 5, 6 (по області – 8.4).

У Львові працює 244 сімейні лікарі та 310 сімейних медсестер, які обслуговують 349,7 тисяч мешканців, що становить 49,4 відсотки від усіх мешканців м.Львова. Працює 6 амбулаторій та 19 сімейних відділень. Три медичні заклади нашого міста (перша, друга та п’ята міські поліклініки) повністю перейшли на обслуговування населення за сімейним принципом від народження до старості.

Створено і надають профілактичну, діагностичну та лікувальну допомогу 32 спеціалізовані медичні центри.

Бюджет охорони здоров’я на минулий рік становив 113 мільйона гривень, у 2006 році завтерджено у розмірі 143, 5 мільйона гривень.

Нагадаємо, що у неділю, 18 червня, працівники медичної сфери святкуватимуть свій професійний день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *