ОСТАННІ НОВИНИ

Невідомий намагався підпалити Собор Юра

|

Близько 9 години ранку сьогодні невідомий спробував вчинити підпал Собору святого Юра. Про цей інцидент повідомив отець Володимир Ониськів, економ Курії Львівської архиєпархії – повідомила прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Близько 9-ї години ранку, коли у Соборі не було багато людей, прийшов невідомий, який мав у сумці каністру із запалювальною сумішшю (бензин змішаний із дизельним пальним та мазутом). Він розлив цю рідину від центрального до правого входу ззовні храму, а всередині – у тій частині, де знаходиться копія Туринської плащаниці. І хотів це підпалити” – розповів отець Володимир.

За його словами, в цей час у храмі було кілька людей, які молилися. Вони побачили неадекватні дії незнайомця і в останню мить його зупинили та викликали охорону. Охоронці відвели його у службові приміщення та викликали міліцію. Слідчі констатували, що затриманий поводиться неадекватно. Він говорив різні непристойні вислови на адресу Церкви та духовенства.

Мотивом злочину, за словами затриманого, було привернення до себе уваги із сторони суспільства та журналістів. Він проживає у Львові і має 34 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *