ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині виявили 69 злочинів щодо невиплати зарплати

|

Оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України з початку цього року виявили 678 злочинів, що пов`язані з невиплатою зарплати і за якими порушені кримінальні справи. Львівщина разом із Дніпропетровською областю стала лідером – 69 злочинів. Про це повідомляє Департамент зв ’ язків з громадськістю.

Загалом число такого роду злочинів на 5,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року (торік, нагадаємо, таких злочинів було викрито 643).

Як повідомили в Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, до вчинення цих злочинів встановлено причетність 497 службових осіб. 492 таким особам пред’явлено звинувачення у навмисній невиплаті заробітної плати. Кримінальні справи по 524 злочинах цієї категорії вже розслідувано та направлено на розгляд суду. Це результат скоординованої роботи МВС і органів прокуратури, до підслідності якої відноситься цей склад злочину.

Крім Дніпропетровщини та Львівщини найбільше злочинів, пов`язаних з невиплатою зарплати, викрито також у Одеській – 47, Запорізькій – 37, Хмельницькій – 30, Івано-Франківській – 28, Кіровоградській та Рівненській областях по 24.

По кримінальних справах доводиться причетність до їх вчинення посадових осіб “Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд” – на Кіровоградщині (заборгованість 1,4 млн. грн.), ЗАТ “Магній” – на Івано-Франківщині (901 тис. грн.), ВАТ “Червоноградське ЛТП” – на Львівщині (672 тис. грн.), ТОВ “Хмельницький завод “Катіон” – на Хмельниччині (3,6 млн. грн.), приватно-орендного підприємства “Присеймів`я” – на Чернігівщині (1,28 млн. грн.) та цілого ряду інших керівників суб’єктів господарювання різних форм власності.

Всього з початку цього року ними проведено перевірки 4152 підприємств, де була заборгованість з виплати зарплати. За їх результатами складено і передано до судів 3824 адміністративних матеріалів, по 63,3% з яких судами вже винесені рішення. Сума накладених судами на керівників-порушників штрафів перевищила 754 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *