ОСТАННІ НОВИНИ

Приватне підприємство намагалось приховати півмільйона доларів виручки

|

Факт ухилення службовими особами одного з львівських приватних підприємств від повернення виручки в іноземній валюті в особливо великих розмірах встановили працівники податкової міліції ДПА у Львівській області.

Як з’ясувалося, керівники підприємства, уклавши контракт з іноземною фірмою з Великобританії, експортували лісоматеріали на загальну суму понад 1 млн. дол.

Згодом, одну частину коштів за експортовану продукцію повернули, а іншу, в розмірі півмільйона, – ні. Хоча відповідно до діючого законодавства виручка в іноземній валюті підлягає зарахуванню (поверненню) на валютні рахунки в уповноважених банках у терміни, зазначені в контрактах, але не пізніше 90 календарних днів з дати митного оформлення продукції, що експортується.

На момент перевірки півмільйона доларів англійська фірма так і не повернула. Крім того, жодних дій, спрямованих на повернення валютної виручки в Україну до травня 2006 року, службові особи приватного підприємства не здійснили.

За фактом ухилення від повернення виручки в іноземній валюті в особливо великих розмірах порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *