ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада повинна виконати свої зобов`язання перед "Ратушею" та її читачами - голова СЖУ Лубченко

|

«Конфлікт навколо газети «Ратуша» – ще один спосіб прибрати видання до рук. Журналіст нічого не зможе сказати про владу, її дії, вчинки», – заявив Західній інформаційній корпорації голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

«Вуха ініціаторів цієї справи стирчать. Вони нібито говорять все правильно, і міська рада має право на видання інформаційного бюлетеня. У цьому бюлетені мають друкуватися рішення міської ради, проекти рішень та обговорення цих проектів. Ось це і свідчить про реальний стан справ: комунальне видання стане набагато гіршим. Жодної свободи слова там не буде. Я уявляю, як при цих обговореннях чиновники міської ради будуть піарити себе та своїх зверхників. Не кажучи вже про те, що журналіст нічого не зможе сказати про владу, її дії, вчинки. Адже обговорюватимуть проекти, а не те, що влада робить. Це ще один спосіб прибрати газету до рук.

Міська рада повинна чітко розуміти, що вона як засновник, проводячи передплату на цей рік, брала зобов’язання перед своїм електоратом, що ця газета буде виходити до кінця року а передплатники та читачі будуть її отримувати. Передусім новообрана міська влада повинна виконати це зобов’язання. Навіть якщо вони вирішать вийти із засновників видання», – наголосив І.Лубченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *