ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області 754 офіційні ВІЛ-інфіковані

|

На перше квітня на обліку в ЛПЗ області стоїть 754 ВІЛ-інфікованих, в тому числі 82 – в стадії СНІД. Про це під час колегії головного управління охорони здоров’я повідомив завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій обласної санепідемстанції Едуард Луговський, передає прес-служба ЛОДА. Крім того, 72 дітей знаходиться в стадії визначення ВІЛ-статусу.

За даними пана Луговського, в області зростає кількість дітей народжених від ВІЛ-інфікованих матерів. За весь період (з 1987 р.) народились від ВІЛ-інфікованих матерів 119 дітей. ВІЛ-інфекція підтвердилась в 11-ти дітей, в т.ч. в стадії СНІДу – 3 дітей, з яких 2 померли від СНІДу, 41 дитині діагноз ВІЛ-інфекція знятий , одна дитина померла ще до визначення ВІЛ- статусу від захворювання не пов`язаного з ВІЛ. На обліку в даний час в дільничних педіатрів знаходиться 72 дітей з невизначеним ВІЛ-статусом.

Реальною залишається загроза інфікування через донорську кров. Минулого року проведено 24 444 обстеження і виявлені 26 ВІЛ-інфікованих. За І квартал 2006 року в області пройшли за офіційною звітністю 46 ВІЛ-інфікованих (9 дітей), в т.ч. 20 хворих СНІДом. Померло від СНІДу 15 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *