ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перебуває делегація німецьких науковців

|

Делегація університету прикладних наук з німецького міста Ерфурт, очолювана професором Хансом-Дітером Зіллєм завітала до Львова 27 травня та перебуватиме у місті до 6 червня, пр оце повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цей візит проходить в рамках підписаних у 2003 році угод про співпрацю між німецьким університетом, Національним університетом. „Львівська Політехніка”, Дрогобицьким педуніверситетом, службою у справах неповнолітніх ОДА та Львівської міської ради.

Мета перебування німецької делегації – обмін науково-практичним досвідом в галузі підготовки фахівців соціальної сфери, ознайомлення з діяльністю державних установ і громадських організацій соціальної сфери та участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні підходи до профілактики негативних тенденцій серед дітей та молоді», яка проводилась з 30 до 31 травня 2006 р. на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

Як зазначає начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тарас Гурей, співпраця українських та німецьких фахівців в галузі соціальної роботи має вже десятирічну історію. У 1995 році, з ініціативи Львівського обласного центру соціальних служб для молоді “Довіра” при підтримці фахівців з LAS-Земельної спілки зайнятості та соціальних справ Землі Тюрінгія (Німеччина), розпочалась довгострокова співпраця із підвищення фахової кваліфікації соціальних працівників Львівщини.

Понад 500 працівників – спеціалістів соціальної сфери, як державних установ, так і недержавних організацій – стали учасниками семінарів. Близько 30 фахівців з різних галузей соціальної сфери мали можливість стажуватися в Тюрінгії.

Учасники міжнародних українсько-німецьких симпозіумів отримали інноваційні знання, досвід та навички роботи з окремими групами населення, зокрема з узалежненими від психоактивних речовин та членами їх родин; родиною; з дітьми та жінками, що зазнали насильства; дітьми з особливими потребами; жінками в життєвих кризах; з представниками ЗМІ для більш глибокого висвітлення потреб та проблематики соціальних послуг.

Особливість даної програми полягає в тому, що в ній задіяні представники державних установ і закладів та недержавних організацій. Результатом такої співпраці є ефективна розбудова та реформування соціальної сфери України і, в першу чергу, м.Львова та Львівської області.

Співпраця з німецькими партнерами, їх інформаційна, фахова та економічна підтримка, дала можливість розширити коло учасників цієї міжнародної профілактичної програми. Тепер це не тільки працівники служб у справах неповнолітніх, центрів соціальних служб для молоді, керівники та фахівці загальноосвітніх навчальних закладів, лідери громадських організацій, а й психологи, лікарі, викладачі вищої школи; представники МВС та ЗМІ; науковці ВНЗ міста та області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *