ОСТАННІ НОВИНИ

„Опора” підбирається до державного оргкомітету

|

Громадянська мережа „Опора” вирішила скористатися пропозицією Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та направити державному оргкомітету з відзначення 750-річя Львова свої пропозиції з приводу реконструкції площі Ринок. Зокрема, „опорівці” нагадують про необхідність припинити незаконні роботи на площах Ринок та Катедральній, а також на вулиці Руській.

Вони також пропонують офіційно призначити комісію, яка зможе перевірити обсяги шкоди, завданої об’єктам культурної спадщини внаслідок незаконних робіт, що проводяться на площі Ринок та яка перевірить цільове використання державних коштів, виділених до 750-річчя Львова. Вона також продовжує наполягати на службовому розслідуванні щодо посадових осіб, відповідальних за проведення ремотних робіт без дотримання вимог закону.

Активісти громадянської мережі також пропонують відновити діяльність Львівського державного історико-архітектурного заповідника зі статусом Національного, забезпечити створення та реалізацію довгострокової програми розвитку міста Львова на основі збереження та розвитку його історико-архітектурного та культурного потенціалу.

„Опорівці” також просять розпочати розробку і втілення програми зміни принципів фінансування будівельних робіт в межах історико-архітектурних ареалів, в основі якої був би закладений не фінансово-бюджетний рік, а потреби археологічних, реставраційних та інших робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *