ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники „Іскри” завтра пікетуватимуть збори акціонерів заводу

|

Учора на засіданні Товариства акціонерів було прийняте рішення блокувати збори акціонерів ВАТ «Іскра», проведення яких заплановане на завтра, 27 травня. Оскільки збори мають призначено на восьму годину ранку, пікет має розпочатися о 7 годині 30 хвилин, коли розпочнеться реєстрація учасників – про це Західній інформаційній корпорації повідомив голова вільної профспілки працівників ВАТ «Іскра» Віталій Ілик.

За словами В.Ілика, керівництво ВАТ «Іскра» повідомлене про пікетування. «Якщо не прислухаються до наших вимог, то проведення зборів акціонерів буде заблоковане. Найбільше працівників заводу обурює той факт, що готується роздрібнення цілісного майнового комплексу ВАТ «Іскра». Підтверджує ці здогадки і пункт з порядку денного засідання зборів, а саме про згоду надати під заставу в кредит майно ВАТ «Іскра». Такі способи знищення підприємств є давно відомі. Кредит не повертається, майновий комплекс роздрібнюється і продається частинами. Окрім того, нас турбує питання виплати дивідендів міноритарним акціонерам. Дивіденди не виплачуються, а кошти з прибутків підприємства йдуть на створення ЗАТ «Рема», можливо, що й «Іскру» мають намір перетворити у закрите акціонерне товариство. Ще однією вимогою є – введення представника трудового колективу у Спостережну раду», — зазначив В.Ілик.

За його словами, на пікет зголосилося прийти близько 300 працівників заводу.

Як повідомив В.Ілик, на сьогоднішній день трудовий колектив є власником 4,7 % акцій ВАТ «Іскра», хоча станом на 1995 р. у власності колективу знаходилося 47% акцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *