ОСТАННІ НОВИНИ

На “франкових” об’єктах у Львові та Нагуєвичах роботи не ведуться через відсутність фінансування

|

За два місяці до відзначення 150 річниці від дня народження Івана Франка роботи на головних об’єктах не ведуться у повному обсязі через відсутність фінансування з державного бюджету.

Як зазначив голова ЛОДА Петро Олійник, “фактично не ведуться роботи у меморіальному музеї Франка у Львові”. Директор музею Роман Горак підтвердив цю інформацію – за його словами, останні роботи у приміщенні будинку-музею письменника були зупинені два місяці тому через ненадходження коштів. Загальна ж сума на відновлення музею з державного бюджету складає понад 2 млн. гривень.

Так само не проводяться роботи з газифікації у Нагуєвичах та у Ясениці Сільній, де має бути відремонтована школа – на це передбачено відповідно вісім та 3,5 млн. гривень.

Проте голова оргкомітету з відзначення 150-річчя Івана Франка, гуманітарний віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко зазначив, що ненадходження коштів до цього часу пов’язані із порядком надання цих коштів. На його переконання уже в червні передбачені кошти прийдуть до Львова та Нагуєвич, бо інакше буде важко встигнути із термінами.

В.Кириленко зазначив, що святкування скоріш за все відбуватиметься в один день у Києві та Нагуєвичах і скоріш за все у святкуваннях візьме участь Президент України.

Також у рамках 150-річчя І.Франка заплановано видати ряд книг та провести науково-практичну конференцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *