ОСТАННІ НОВИНИ

Голодуючі актори домоглися звільнення свого директора

|

Голодуючі актори домоглися свого – генерального директора Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрія Думнича звільнено. З відповідним наказом міського управління культури гендиректора та трудовий колектив театру сьогодні особисто ознайомив заступник міського голови Василь Косів.

Звістку про звільнення Ю.Думнича творчий колектив зустрів радісними вигуками: „Будьмо, гей”. Після цього голодуючі зняли свої пов’язки та почали вітати виконувача обов’язки генерального директора, заслужену актрису театру Юлію Раденко з новопризначенням.

Відповідно до наказу управління культури міста Юрія Думнича звільнено з посади генерального директора театру з 24 травня у зв’язку з порушенням ним законодавства про працю, про колективні договори та угоди, а також у зв’язку з порушенням Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

Як повідомив Василь Косів, на цьому міська комісія припиняє свою діяльність. Щодо реформування театру, то заступник міського голови сказав, що це необхідна річ і нею займатиметься управління культури. „Зараз ми вивчаємо проект реформування театру, який розробив в.о. головного режисера Юрій Мисак”, – сказав Василь Косів.

Нагадаємо, учора, 22 травня, семеро працівників Першого українського театру для дітей та юнацтва оголосили голодування, вимагаючи звільнення генерального директора театру Юрія Думнича. Голодувальники звинувачували його у некомпетентності, яка, за їх словами, призвела до фізичного і морального знищення театру, а також у звільненні кваліфікованих працівників та саботуванні творчо-виробничого процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *