ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки провели акцію протесту проти підняття цін на газ та електроенергію

|

Понад 500 представників Об’єднання профспілок Львівщини беруть участь в акції протесту проти підняття урядом цін на газ та електроенергію. Учасники акцї зібралися у центрі міста біля пам’ятника Т.Шевченку і тримають у руках плакати з написами: „Ні – підвищенню тарифів”, „Профспілки протестують проти підвищення цін на газ і електроенергію” та „Не дозволимо владі порушити наші права”.

Як зазначив голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, профспілки вдалися до цієї акції, бо вважають дії уряду незаконними. За його словами, перед тим, як підвищувати тарифи, уряд мав провести консультації з профспілками та вжити заходів для соціального захисту населення – підняти мінімальну зарплатню та підвищити рівень прожиткового мінімуму.

Роман Дацько також сказав, що сьогодні 500 представників від Об’єднання профспілок Львівщини виїдуть до Києва, де відбуватиметься загальноукраїнська акція під стінами Кабінету Міністрів України. Роман Дацько не виключив, що це може бути довготривала акція, хоч сказав, що Кабмін погодився на переговори з профспілками. Завтра пікетувальники планують вручити Кабміну петицію зі своїми вимогами.

Як повідомив Роман Дацько, Федерація профспілок України подала в суд на рішення уряду щодо непідвищення заробітної платніі 31 травня вже має відбутися перше судове засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *