ОСТАННІ НОВИНИ

Об’єднання профспілок Львівщини проведе віче щодо підняття тарифів на газ

|

Завтра, 23 травня, о 16 годині на площі біля пам’ятника Т. Шевченку Об’єднання профспілок Львівщини організовує віче, на якому висловить своє бачення щодо підняття тарифів на газ та електроенергію для населення. Про це заявив завідувач організаційним відділом Об’єднання профспілок Львівщини Михайло Підгурський.

За словами М. Підгурського, Федерацію профспілок України обурює урядове рішення про підняття з 1 травня цього року тарифів на газ для населення на 25%. Це рішення не було погоджено з профспілками. «Таким чином не виконується пункт 4.11 Генеральної угоди, в якому зокрема зазначено, що будь-які підняття тарифів потрібно погоджувати з профспілками, надавши відповідні економічні підрахунки та обґрунтування. Якби це було узгоджено з нами, то, можливо, ми б і погодилися на підняття тарифів», – сказав М. Підгурський.

Відповідно до цього, Федерація профспілок України прийняла Постанову, у якій вимагає узгодити підвищення тарифів з ними.

Передбачено, що у віче візьмуть участь представники 26 галузей обласних профспілкових організацій, які входять в Об’єднання профспілок Львівщини. Перед громадськістю виступить голова Об’єднаних профспілок Львівщини Р. Дацько, а також представники профспілок від будівельників, агропромислового комплексу тощо. Після цього буде прийнято резолюцію, схвалену громадою.

Після віче у Львові, делегація з 500 представників профспілок виїде у Київ, де відбудеться загальна нарада Федерації профспілок України, а наступного дня – віче на Майдані Незалежності у Києві. У разі, якщо влада проігнорує їхні звернення, представники профспілок погрожують вдатися до пікетів. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *