ОСТАННІ НОВИНИ

Понад три тисячі підприємств Львова не виплачують мінімальної заробітної плати

|

Станом на кінець минулого року у Львові було зафіксовано 3 тисячі 327 підприємств, організацій та фізичних осіб, котрі не дотримувались закону „Про оплату праці” та виплачували працівникам менше 332 гривень. Про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету міськради повідомила начальник управління фінансів Львівської міської ради Любов Максимович.

Зокрема у Львові є 300 установ, що виплачують до ста гривень заробітну плату, 895 – від 100 до 200, 1480 – від 200 до 300 та 652 – від 300 до 330.

Крім того на невиконання плану податку з доходів фізичних осіб впливає заборгованість з виплати заробітної плати працівникам галузей економіки по Львову, яка за даними управління праці та соціального захисту станом на 1 квітня становить 16,6 мільйнів гривень.

Такі цифри міський голова Львова Андрій Садовий називає „результатом поганої системи організації”.

„Міська податкова „відірвана” від міської ради і мені це не подобається, тому на наступну сесію міської ради в мене будуть питання до начальника міської податкової”, – сказав він, зазначивши, що податок на зарплату – левова частка доходу міського бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *