ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати обласної ради просять президента взяти під контроль створення Інституту національної пам’яті

|

Депутати обласної ради Львова прийняли під час сьогоднішнього сесійного засідання звернення до президента Віктора Ющенка з приводу створення Інституту національної пам’яті.

На початку документа депутати вітають завтрашнє відкриття меморіалу убитим українцям у селі Павлокома біля Перемишля і підкреслюють, що не можна «забувати про те, що ще тисячі місць поховань українських героїв по цілому світу не відомі і очікують своє пошанування».

Депутати облради вважають, що вагомим кроком у вивчення трагічних сторінок історії України має стати Інститут національної пам’яті, що має бути створений згідно із указом президента. Але, як стверджує львівська обласна рада, «з виконанням указу зволікають, а тому процеси пошанування наших героїв йдуть повільно, а навіть гальмуються». «Тому просимо Вас, пане президенте, взяти на особистий контроль питання створення Українського інституту національної пам’ятіта Центру дослідження українсько-польських стосунків – їх активна діяльність дозволить молоді краще пізнати свою історію, вчитиме пошани до тих, хто віддав життя за свободу, виховуватиме патріотизм та гордість за свою державу» – говориться у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *