ОСТАННІ НОВИНИ

Асоціація роботодавців просить створити спецслужбу щодо вирішення дозвільних процедур

|

Асоціація роботодавців Львівської області звернулась сьогодні з відкритим зверненням до міського голови Андрія Садового, де просить утворити в міськвиконкомі спеціалізовану службу з вирішення дозвільних процедур новоутворених суб`єктів підприємницької діяльності. Про це повідомив президент Асоціації Зиновій Бермес.

Він також наголосив, що крок назустріч владі вже зроблено, залишається чекати лише дій. Цю ідею вже підтримали в районах області, наразі триває прийняття і впровадження самої системи співробітництва. Умови і пропозиції Асоціації роботодавців Львівської області подаємо у зверненні до міського голови Андрія Івановича Садового:

„Шановний Андрію Івановичу! Асоціація роботодавців Львівської області просить Вас розглянути пропозиції асоціації щодо шляхів вирішення актуальних проблем підприємництва у м. Львові.

У міської влади Львова накопичилося багато проблем, пов`язаних із потребою покращення роботи комунального господарства, стану будівель та доріг у місті, ведення соціальної політики, утримання архітектурної спадщини і закладів культури і багато іншого.

Їх вирішення потребує наявності величезних фінансових ресурсів, яких сьогодні у міста не вистачає. Збільшення податкового навантаження на існуючих суб`єктів підприємницької діяльності не приведе до збільшення надходження коштів до бюджету міста, а тільки посилить тінізацію економіки.

Найефективніший шлях збільшення коштів у бюджеті міста є сприяння процесам утворення в місті нових податкоплатників, розширенню діяльності існуючого бізнесу, стимулювання процесам утворення нових робочих місць та росту заробітної плати працівників.

З цією метою асоціація вважає за необхідне утворити службу з вирішення дозвільних процедур новоутворених суб`єктів підприємницької діяльності та існуючих СПД, які починають або розширюють діяльність, створенням не менше 10 робочих місць. Це дозволить скоротити початок діяльності, а відповідно сплату податків до бюджету із 6 – 12 місяців 30-40 днів.

Такі дії міської влади будуть реальним підтвердженням створення сприятливого підприємницького та інвестиційного клімату у м. Львові та спричинять зацікавлення іноземних інвесторів до вигідного вкладення капіталу підприємницьку діяльність міста.

З метою стимулювання орендарів комунального майна у м. Львові до покращення орендованих об`єктів, зокрема інтер`єрів приміщень та зовнішнього виду будівель і прилеглої до них території вкрай необхідно встановити мінімальний термін оренди приміщень не менше ніж на 10 років. Існуюча у місті практика надання приміщень в оренду на 1 – 2 роки, не тільки не стимулює орендарів здійснювати такі поліпшення, вона є невигідною, адже після поліпшень експертна оцінка об`єктів збільшується, а відповідно зростає орендна плата за орендовані об`єкти.

Назріла проблема створення чітких регламентів та прозорих процедур у земельних стосунках та процедурах приватизації. Розгляд і вирішення цих питань у міській раді та виконавчих органах нерідко тягнувся роками, супроводжувавсь корупційними діями і зловживанням службовим становищем чиновників і депутатів міської ради.

Невідкладною є потреба ведення політики розміщення об`єктів торгівлі послуг, громадського харчування, особливо малих архітектурних форм. Безсистемність цієї роботи призвела до непривабливого вигляду наших вулиць і площ. А розміщення малих архітектурних форм поряд із існуючими стаціонарними об`єктами призвели до недобросовісної конкуренції, як позначається на сплаті податків.

Дуже шкодить економіці міста наявність на його вулицях величезної кількості суб`єктів тіньової торгівлі, які існують у сфері торгівлі підакцизними товарами (горілкою та тютюном), овочевої торгівлі, пасажирських перевезень та інших видах діяльності.

Вважаємо за доцільне проведення перегляду нормативно-правових актів міської ради, які регламентують підприємницьку діяльність, встановлюють різноманітні дозволи і погодження, перелік необхідних для цього документів та плату за їх видачу.

Вирішення проблем, які стримують підприємницьку діяльність у м. Львові дозволять відновити віру громадян до міської влади. Наслідком цієї роботи стане зростання добробуту населення, та часткове вирішення міських проблем.

З метою більш детального вивчення проблем підприємців просимо Вас Андрію Івановичу, у зручний для Вас час взяти участь у роботі Гарячої лінії ради асоціації роботодавців. З повагою, Президент асоціації Зиновій Бермес.” Інформує сайт „Влада і політика” із посиланням на Гал-info.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *