ОСТАННІ НОВИНИ

“Свобода” наполягатиме на одному заступнику у облраді

|

«Обслуговування заступника голови Львівської обласної ради бюджетно обходиться значною сумою – це декілька сотень тисяч гривень на рік. Ми вважаємо недоцільною ідею запровадити посади трьох чи чотирьох заступників голови облради. Тим паче, у законі сказано лише про одного заступника, основна місія якого – заміщати голову у разі його відсутності. Тому ВО «Свобода» наполягатиме на одному заступнику голови Львівської облради і протестуватиме у разі рішення голови ради про кількох заступників», – заявив депутат Львівської обласної ради, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Згідно із законом, Львівська обласна рада має працювати через комісії. Тобто, функції, які нібито мають виконувати заступники голови ради, можуть виконувати голови комісій.

Що стосується питання, чию кандидатуру ВО «Свобода» підтримає на посаду заступника голови Львівської обласної ради, О. Тягнибок зазначив: «Побачимо, кого запропонує голова. Те, що з трьох заступників пан Сеник пропонує двох представників саме «Нашої України», абсолютно суперечить будь-якій консолідації у раді і його ж словам про те, що він є головою всієї облради. Побачимо, чи це тільки слова, і чи, дійсно, є бажання консолідувати усі сили в облраді і спрямувати їх на благо громади Львівщини. Саме в залежності від цього ми й формуватимемо нашу позицію. Тим паче, я навіть приблизно не уявляю, кого ж пропонуватиме пан Сеник».

Лідер ВО «Свобода» розповів, що його фракція протестуватиме й проти збільшення числа комісій Львівської обласної ради.

«Наша позиція – не більше 10 комісій. В крайньому випадку, можна погодитись на максимальну кількість – 14 (до речі, таке число робоча група ухвалила колись саме за пропозицією пана Миколи Гориня). Створення 18-ти комісій є неприпустимим. Коли починають створювати штучно комісії і їм штучно пропонують якісь повноваження, виникає запитання – а що ж ті комісії будуть робити?»,—резюмував О. Тягнибок у коментарі ЗІКу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *