ОСТАННІ НОВИНИ

Ветерани та інваліди Львівщини отримали 425 санаторно-курортних путівок

|

Львівщина отримала від Міністерства праці та соціального захисту населення України 425 санаторно-курортних путівок, передбачених для лікування ветеранів війни та інвалідів на І-ІІ квартал цього року . Про це повідомила начальник відділу обслуговування та реабілітації інвалідів, ветеранів війни та праці головного управління праці та соціального захисту населення Львівської ОДА Галина Семків.

«Путівки, що надійшли у Львівську область, зараз розподіляються між районами і, в першу чергу, – між ветеранами війни. Санаторно-курортним лікуванням ветерани війни та інваліди можуть скористатися у п’яти санаторіях області, які підпорядковані міністерству», – сказала Г. Семків.

За словами Г. Семків, цьогоріч відпочинок одного ветерана війни або інваліда обійдеться державі від 2 до 5 тисяч грн. Проте на сьогодні у міністерстві взагалі не стоїть питання щодо забезпечення санаторно-курортними путівками ветеранів праці. «Для цієї категорії пільговиків взагалі не передбачено надання безкоштовних путівок. Однак у міністерстві доопрацьовують нормативну базу, вносячи зміни до відповідних інструкцій, аби передбачити там певну відсоткову проплату на отримання санаторно-курортних путівок», – сказала вона.

На Львівщині проживає близько 150 тисяч ветеранів війни. Загалом в області у черзі щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням за медичними показами перебуває 1,8 тисячі ветеранів війни та 15 тисяч інвалідів, у тому числі ще й ветерани праці. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *