ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулася чергова сесія Синоду єпископів Києво-галицької митрополії

|

27-28 квітня 2006 року у Трускавці (Львівська обл.) в Єпархіальному управлінні Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулася тридцята сесія Синоду єпископів Києво-галицької митрополії УГКЦ. Як передає прес-секретаріат Глави УГКЦ, у її роботі взяли участь усі архієреї, які діють на території України. Крім того для розгляду певних питань були запрошені експерти.

Засідання розпочались із аналізу виконання рішень минулої сесії Митрополичого Синоду. Зокрема під час Двадцять дев’ятої сесії було вирішено опрацювати для розгляду у першому читанні на наступній сесії проект „Статуту Колегії єпархіальних радників”, доручено Архієпископу Ігорю (Возьняку) опрацювати проект інструкції для священиків щодо порядку приймання та відслуження намірень на Літургії та подати її на розгляд наступній сесії тощо.

Після цього у першому читанні було розглянуто три документи: проект “Статуту Колегії єпархіальних радників” (доповідав Блаженніший Любомир), проект інструкції для священиків щодо порядку приймання та відслуження намірень на Літургії (доповідав Архієпископ Ігор (Возьняк)) та „Положення про Міжєпархіальну комісію з питань євангелізації” (доповідав Владика Степан (Меньок)). Під час Митрополичого Синоду було затверджено Статут комісії народного здоров’я, а також „Принципи інформаційної діяльності УГКЦ” – документ, який декларує способи, методи та засоби інформаційної діяльності Церкви (про цей документ більш детально ми вам розповімо у одному з наступних прес-релізів).

Упродовж роботи Синоду багато уваги було звернено на питання приготування до наступної сесії Патріаршого Собору, присвяченої справам молоді. Собор відбудеться 19-24 серпня 2007 року. Його назва “Молодь у Церкві третього тисячоліття”.

Іншими темами Тридцятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії були економічно-фінансові питання, святкування 5-ї річниці візиту Святішого Отця в Україну, проект заходів УГКЦ у боротьбі з алкоголізмом. Також владики, члени Синоду, прослухали доповідь отця Петра Козака про екзорцизми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *