ОСТАННІ НОВИНИ

У скорботний ході та молебні за жертвами Чорнобиля взяло участь до 200 осіб

|

Сьогодні у Львові відбувся скорботний хід від НУ «Львівська політехніка» до фігури Матері Божої на проспекті Свободи та молебень за жертвами Чорнобильської трагедії – біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій за участі священнослужителів УГКЦ, УАПЦ, УРКЦ, хоча раніше зазначалося, що у ході братимуть участь представники УПЦМП та УПЦКП. У заході взяло участь до 200 осіб. Основний організатор – НУ «Львівська політехніка».

Попереду скорботного ходу йшли студенти, зобразивши з чорних та червоних смуг римську цифру ХХ, всередині якої було ув’язнено ангела.

Владика, Архієпископ Львівський (УГКЦ) Ігор Возьняк зазначив: «Сьогодні ми не бачимо тут жодного політичного діяча, та й людей на скорботний хід не прийшло багато, тому не можна сказати, що всі пам’ятають і усвідомлюють, яка це трагедія», – зауважив владика.

Також у НУ «Львівська політехніка» відкрили виставку студентських робіт образотворчого мистецтва, присвячену 20-річчю Чорнобильської катастрофи.

На виставці було представлено роботи студентів НУ «Львівська політехніка» та Львівської академії мистецтв, серед яких було проведено конкурс на найкращі роботи з висвітлення теми Чорнобиля. Перше місце і премію – 200 грн – отримав студент Академії мистецтв Василь Карвацький за роботу «Надія» (живопис), друге місце посіли Ліля Соболь («Сухоцвіт») та Сергій Слудзь («Альфа. Бета. Омега.»), які є також студентами Львівської академії мистецтв, трете місце отримав студент Академії мистецтв Сергій Столярук за роботу «Реквієм ліквідаторам», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *