ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські соціалісти звертатимуться до Європейського суду

|

Львівський обласний комітет СПУ має намір звернутися до Європейського суду з прав людини з приводу фальсифікації виборів 2006 року на Львівщині. З цього приводу львівські соціалісти звернулися до лідера своєї партії Олександра Мороза. Текст звернення подаємо повністю.

«Шановний Олександре Олександровичу!

Судові процеси, які проходили на Львівщині за позовом міських та районних організацій Соціалістичної партії України, «Віче» блоку Ю.Кармазіна, та інших з приводу навмисного затягування підрахунку голосів та їх фальсифікації, ще раз показали, що керівництво облдержадміністрації, а також деяких райдержадміністрацій все робило для того, щоб виборці ніколи не дізналися про їх справжні підсумки.

Дії судів і це вже аксіома, також були направлені на угоду влади. Прикро, що ідеали Майдану зраджені. В Державі знову панує не влада закону, не пріоритет Конституції України, а певних політичних – олігархічних угруповань, які розподілили Україну за територіями впливу. У свій час ми разом з вами, панове, боролися з кучмізмом, але ви не тільки нас зрадили в ході виборчої кампанії 2006 року, але практично повертаєте «кучмізм» в суспільство.

Ми ще раз переконалися, що Україні конче потрібна судова-правова реформа, яка поклала б край вседозволеності суддів, їх «вірному» служінню владі, знущанню над політичними партіями — учасницями виборчого процесу 2006 року.

Ні, ми не входимо до числа політичних партій, яких ви називаєте аутсайдерами. Ще раз підкреслюємо, що на Львівщині в лавах СПУ перебуває понад дев’ять тисяч, які протягом 15 років виступали з державницьких позицій. Нашими пріоритетами були і надалі будуть Україна, праця, народовладдя, демократія та соціальний захист всіх верст населення.

Ми не зраджували ідеалам Майдану, ми знаємо, що проти нас вели активну боротьбу комуністи і «Партія регіонів», блок Костенко-Плюща, «Свобода», влада. Вони паталогічно бояться соціалістів, бо знають, що ми живимо з українським народом одним життям. Соціалісти ніколи не будуть хапатися за владу. За нами майбутнє і це наочно показали вибори у Франції, Угорщині, Італії де переконливо перемогли соціалісти. Пройде час і виборці побачать хто є хто. Ми постійно будемо слідкувати за виконанням передвиборчих обіцянок тих, хто сьогодні знаходяться в радах всіх рівнів. Ми ще раз підкреслюємо, що готові співпрацювати в районних, міських, селищних, сільських радах з представниками БЮТ, «Нашої України», з коаліцією «Сила народу». Разом з тим, ще раз заявляємо, що співпраця з командою П. Олійника та силами, які фальшували вибори 2006 року, є неможливою.

Заявляючи рішучій протест з приводу фальсифікації виборів 2006 року на Львівщині, нехтування наших позовів судами, ми в встановлений термін подамо документи з цього приводу в Європейський суд з прав людини. Ми віримо, що правда та ідеали Майдану переможуть в Україні, а фальсифікатори будуть сидіти у тюрмах», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *