ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинал РКЦ Яворський закликав організувати богослужіння за жертв Чорнобильської трагедії

|






Кардинал РКЦ в Україні Мар’ян Яворський закликав усіх священиків у своїх парафіях з нагоди 20-річчя Чорнобильської трагедії організувати спеціальні богослужіння за жертв Чорнобильської трагедії, їхніх родин і цілого суспільства.

«Наслідком атомного вибуху на електростанції на території Чорнобиля стала смерть багатьох людей, хвороби і великі матеріальні втрати, – зазначив він. – Багато родин залишилось глибоко зраненими. Ця подія нікого не може залишити байдужим, не можна про неї забути. Усім жертвам чорнобильської катастрофи, а особливо тим, хто жертовно старався допомогти, належиться пам’ять і вдячність».

«Ми, як віруючі, маємо інший обов’язок. Маємо всіх, котрі загинули, були поранені, віддати у молитві Божому милосердю. Маємо також, наскільки можемо, показувати чинну любов усім, хто постраждав. Маємо обов’язок всім жертвам свідчити нашу людську солідарність. Нехай трагедія Чорнобиля буде також для нас пересторогою і наукою. Стараймося, згідно з нашими обов’язками, відповідально виконувати суспільні і професійні завдання так, щоб своїм легковажним занедбанням не викликати жодних втрат, нещасть у нашому суспільному житті. Щоб легковажне ставлення до своїх обов’язків ніколи не було причиною трагедії», – передає слова кардинала Яворського ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *