ОСТАННІ НОВИНИ

Громадський форум Львова пропонує створити у мерії координаційний штаб

|

Громадський форум Львова пропонує виконувачу обов ’язки міського голови Львова Зеновію Сірику створити у мерії координаційний штаб по проведенню робіт пов’язаних із консервацією, реставрацією, реконструкцією та впорядкуванням об’єктів культурної спадщини за участю представників управлінь Львівської міської ради та представників громадських організацій з персональним визначенням складу. Про це повідомила прес-служба Громадського форуму Львова.

Створення такого координаційного штабу дозволило б, на їх думку, розв’язати кризові ситуації, аби досягнути взаєморозуміння в питанні збереження та регенерації історичної забудови центральної частини міста та дотриматись методики проведення робіт пов’язаних із консервацією, реставрацією, реконструкцією та впорядкуванням об’єктів культурної спадщини.

Громадський форум Львова зі своєї сторони готовий запропонувати відповідні кандидатури. Відта у зв’язку з вагомістю порушених проблем та необхідністю прийняття відповідальних рішень Громадський форум просить пана Сірика особисто очолити Координаційний штаб.

На думку учасників Форуму, в результаті проведення робіт пов’язаних з влаштуванням трамвайної колії в історичній частині Львова на відрізку від проспекту Свободи до вулиці Руської порушено ряд вимог чинного пам’яткоохоронного законодавства України, що спричинило протест численних громадських організацій та провідних фахівців у сфері збереження культурної спадщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *