ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА презентуватимуть положення про порядок взаємодії суб`єктів систем моніторингу природного довкілля

|

14 квітня о 12 годині в ЛОДА відбудеться підписання Угоди про спільну діяльність між суб’єктами Львівської обласної системи моніторингу природного довкілля та презентація Положення про порядок інформаційної взаємодії суб`єктів Львівської обласної системи моніторингу природного довкілля. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Організатором підписання та презентації стало Державне управління екології та природних ресурсів в Львівській області. Сторони угоди – суб’єкти обласної системи моніторингу природного довкілля.

Метою підписання Угоди є реалізація чергового етапу запровадження на території Львівщини обласної системи моніторингу природного довкілля.

Реалізація системи моніторингу природного довкілля є складним і довготривалим процесом, що вимагає значних зусиль. Історія реалізації. На державному рівні питання моніторингу довкілля прописане у основних природоохоронних законодавчих документах і регламентується Постановами Кабінету Міністрів України та розпорядженнями галузевих Міністерств.

На Львівщині у 1999 році розроблено Концепцію моніторингу довкілля. Активізувався процес реалізації моніторингу довкілля протягом останніх місяців: наприкінці 2005р. розпорядженням голови ЛОДА затверджено Програму моніторингу довкілля Львівської області на 2005-2009 роки та Міжвідомчу комісію з питань моніторингу довкілля. На першому засіданні Міжвідомчої комісії 26.01.06 протокольним дорученням передбачено розвиток системи, для чого необхідно розробити і планомірно виконувати такі документи: угоду про спільну діяльність між суб’єктами Львівської обласної системи моніторингу природного довкілля;
положення про порядок інформаційної взаємодії суб`єктів Львівської обласної системи моніторингу природного довкілля; положення про Львівську обласну систему моніторингу природного довкілля.

Для реалізації моніторингу всім суб’єктам необхідно розробити Програми моніторингу окремих об’єктів довкілля, для чого провести інвентаризацію об’єктів моніторингу довкілля, розробити регламент спостережень, забезпечити розробку баз даних моніторингової інформації по окремих об’єктах моніторингу довкілля згідно з компетенцією.

Організаційне та методичне керівництво виконання моніторингу природного довкілля здійснює державне управління екології та природних ресурсів в Львівській області, координацію робіт – Міжвідомча комісія з питань моніторингу довкілля.

Результатом здійснення моніторингу довкілля буде забезпечення оперативного реагування, попередження і недопущення екологічних катастроф техногенного і природного характеру, виважене планування раціонального природокористування та природоохоронних заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *