ОСТАННІ НОВИНИ

Українські держслужбовці стажуватимуться в західних сусідів

|

Сьогодні у Львові розпочався «круглий стіл» «Реформування державного управління в Україні і досвід нових членів ЄС» за участі експертів з-за кордону, представників ЛОДА, Секретаріату Президента України та 25 держслужбовців Західного регіону нашої держави. Ним відкривається програма «Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна», у межах якої десять з присутніх на сьогоднішньому «круглому столі» службовців зможуть місяць стажуватися в державних установах Польщі, Словаччини або Угорщини, переймаючи практичний досвід у сфері управління.

«Ця програма реалізується за підтримки Фундації Роберта Боша, – розповів координатор програми Олександр Чорнобиль. – Українські учасники програми навчатимуться у тих, хто раніше протягом дев’яти місяців проходив стажування у Німеччині і тепер втілює здобутий досвід у своїй країні. Ми невипадково обрали саме Польщу, Словаччину та Угорщину, адже це країни з перехідною економікою і схожим на український типом політичного устрою».

Участь у програмі можуть взяти держслужбовці, які пропрацювали в органах державного самоврядування не менше одного року, володіють німецькою та англійською мовою та мають не більше 35 років. Через високий рівень знання мов більше половини учасників програми – жінки. Загалом участь у ній беруть держслужбовців з обласних і районних адміністрацій, обласних, міських та районних рад Заходу України. Наступного року програму планують розширити на всю Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *