ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі області посадять сто тисяч дерев за один день

|

У Львові стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках», яка здійснюється з ініціативи Державного комітету лісового господарства України і триватиме до 15 квітня. Про це сьогодні, 10 квітня, під час прес-конференції повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.

10–14 квітня у межах акції у загальноосвітніх закладах за підтримки Міністерства освіти та науки України пройде конкурс на кращий малюнок для молодших школярів та кращий твір для учнів 6-7 класів на тему «Людина та ліс». Конкурс буде проведено у три етапи, підсумки буде підбито на рівні державних лісогосподарських підприємств, областей та загальнодержавному рівні. Переможців конкурсу нагородять цінними подарунками.

Протягом цього тижня державні лісогосподарські підприємства проведуть низку заходів для ознайомлення школярів з особливостями вирощування лісів та ведення лісового господарства. Зокрема передбачено: проведення практичного навчання зі садіння лісу, висіву насіння та живцювання декоративних порід; зустрічі на виступи спеціалістів лісогосподарських підприємств у школах районів; організацію культурно-пізнавальних заходів (проходження по екологічній стежці, ознайомлення з представниками флори і фауни, розведення вогнищ тощо); перегляд фільмів з серії «Біль і тривога Карпат» та «Турботи лісівників Львівщини»; проведення Дня відкритих дверей на базі Національного лісотехнічного університету України; зустріч спеціалістів обласного управління лісового господарства з учнями шкільних лісництв.

Головна подія акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбудеться 15 квітня – у День довкілля. В цей день школярі області посадять сто тисяч сіянців та саджанців лісових дерев. За словами А.Дейнеки, у цьому заході також візьме участь керівництво Львівської обласної та міської рад, а також керівник Львівської ОДА. Загалом школярі України в цей день за допомогою лісівників посадять один мільйон дерев, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *