ОСТАННІ НОВИНИ

10 спортивних майданчиків збудують цьогоріч на Львівщині

|

Цього року на Львівщині планують побудувати та здати в експлуатацію 10 спортивних майданчиків зі штучним покриттям під відкритим небом, на яких буде змога займатися 4-6 видами спорту,—повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Львівського обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Олег Криштальський.

Встановлення такого майданчику розміром 15/24 метри коштує близько 60 тис. грн., а розміром 22/42 метри – більше 100 тис. грн. Кошти на ці майданчики виділятимуться з Державного бюджету. За інформацією Олега Криштальського, за два роки на Львівщині побудовано та облаштовано 22 подібних майданчики: у 2004 – 10, а в 2005 році – 12.

Найбільшою проблемою функціонування подібних майданчиків зі штучним покриттям, на думку Криштальського, є нераціональний спосіб використання, а також низька культура людей, котрі нищать покриття та огородження майданчику. Наприклад, майданчик зі штучним покриттям, що знаходиться у Стрийському парку, практично вже знищений, оскільки він використовувався взимку. А це завдало великої шкоди покриттю. А на майданчику, що знаходиться на території Сихівської гімназії, злочинець поцупив кілька квадратних метрів покриття, і в результаті довелося шукати замінник. Водночас гарантія придатності покриття при дотриманні правил експлуатації становить 10 років.

Усі майданчики після здачі в експлуатацію перебувають на балансі тих організацій чи установ, на території яких вони знаходяться, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *