ОСТАННІ НОВИНИ

Окремі члени ДВК затягують передачу протоколів до окружних виборчкомів

|

Скидається на те, що очікувані випадки фальсифікації під час процесу голосування можуть реалізуватися під час передачі протоколів до ОВК. У Львівській області та у Львові збільшується кількість випадків, коли ДВК не поспішають передавати протоколи до ОВК, а подекуди члени ДВК заповнюють протоколи простим олівцем та не поспішають надавати спостерігачам копію протоколів.

Упродовж сьогоднішного дня декілька членів ДВК зверталися до ЛОО КВУ із проханням втрутитися у ситуацію, що склалася на їхніх дільницях. Справа у тім, що деякі члени ДВК із незрозумілих досі причин затягували процес передачі протоколів до ОВК.

Доволі показовим був випадок із дільницею № 4 округу № 112 (Львів). Секретар цієї дільниці, за словами спостерігача від однієї із партій, мав намір відвозити протоколи дільниці № 4 до ОВК лише ввечері, хоча підрахунок голосів дільниці завершився ще сьогодні вранці о 9.00. Конфліктна ситуація була вирішена після того, як ЛОО КВУ поінформував про це голову ОВК № 112. Відтак годину тому протоколи цієї дільниці відвезені до ОВК.

Насторожливим є той факт, що деякі ДВК у Львівській області, зокрема у окрузі № 118, надають спостерігачам чисті протоколи із печаткою та підписом, мотивуючи це браком власного часу для їхнього заповнення. Не варто конкретизувати, чому така тенденція є загрозливою . Наразі ця інформація ще уточнюється, повідомила „Львівському порталу” керівник проекту довготермінового спостереження ЛОГО КВУ Ольга Гера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *