ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник закликав підтвердити європейський вибір України

|

Голова Львівської облдержадміністрації звернувся до виборців Львівщини із закликом прийти 26 березня на виборчі дільниці і підтвердити зроблений у 2004 роцівибір європейського шляху розвитку для нашої держави. Текст звернення подаємо повністю:

“Шановні львів’яни і мешканці області!

Дорогі виборці!

Завершується передвиборча кампанія. 26 березня ми прийдемо на виборчі дільниці, щоб віддати свої голоси за ті партії та блоки, чиї програми і, найголовніше, дії співзвучні із нашими очікуваннями, мріями про найближче майбутнє України.

Слід зазначити, що передвиборча кампанія розгорталися у непростих для нової української влади умовах. Досі держава ставилася до виборчого процесу як до системи маніпуляцій. Ці маніпуляції починалися з того, що влада не хотіла володіти контрольованими виборчими технологіями, неохайно ставилася до виборчих списків. Кульмінацією таких наперед спланованих маніпуляцій і недбальства стали останні вибори Президента, коли сам український народ вийшов на майдани міст і сіл, аби захистити своє законне право обирати главу держави.

Президент України Віктор Ющенко поставив перед усіма учасниками виборчого процесу просте і зрозуміле завдання – вибори 2006-го року повинні бути чесними, ґрунтуватися на засадах прозорої публічної політики, свободи слова, верховенства права, демократії загалом.

Місцева влада зробила усе від неї залежне, аби передвиборча кампанія проходила чесно і прозоро. Ще 31 січня розпорядженням голови облдержадміністрації була створена робоча група з підготовки до проведення виборів 26 березня. Її члени проводили і проводять досі щоденний моніторинг діяльності виборчих комісій, забезпечення їх усім необхідним для організації голосування. Відбулися робочі поїздки в усі райони та міста області, в яких розташовані окружні виборчі комісії. За їх підсумками проводилися наради, колегії облдержадміністрації.

Ми не усувалися від жодної проблеми. Влада подбала про те, аби дільниці були розташовані у найкращих приміщеннях, аби кожна із них мала телефонний зв’язок і транспорт. Ми активно співпрацювали з політичними партіями – учасниками виборчих перегонів – аби ті активніше скеровували своїх представників на роботу у виборчі комісії. Керівництво області жорстко контролювало і рішуче боролося з будь-якими спробами застосувати у виборчих перегонах адмінресурс. У ці дні змінена важлива норма виборчого закону, яка дозволила збільшити число членів виборчих комісій. А це означає, що черги на виборчих дільницях стануть значно коротшими.

Сьогодні підготовка до голосування здебільшого завершена. Усі виборці дільниці працюють. Кожен громадянин має законне право і найголовніше – можливість прийти на свою дільницю і перевірити, чи внесено його прізвище у списки для голосування. Сподіваюся, львів’яни, мешканці області активно скористаються цим своїм правом.

Та найголовніше, аби кожен громадянин України прийшов 26 березня на виборчу дільницю і взяв участь у голосуванні. Ми повинні усвідомлювати, що сама процедура голосування відтепер перестає бути формальністю. Адже саме від наших голосів залежатиме майбутнє обличчя влади, доля молодої української демократії.

Я прошу членів виборчих комісій працювати чесно і самовіддано, щоб у повній мірі забезпечити право волевиявлення громадян.

Працівники органів внутрішніх справ повинні забезпечувати безумовне дотримання громадського правопорядку під час виборів.

Спостерігачам, і українським, і міжнародним, мають бути створені всі умови для контролю за ходом голосуванням та підрахунком бюлетенів. Адже вимога провести чесні вибори – це не політичне гасло, а програма, яку перед нами поставив Президент, і яку ми, безумовно виконаємо.

Доля дає нам сьогодні ще один шанс підтвердити український вибір, зроблений у 2004 році, вибір європейського шляху розвитку для нашої держави. І я переконаний, що ми його підтвердимо.

Петро Олійник, голова Львівської облдержадміністрації”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *