ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник контролюватиме розслідування побиття журналістки «Аргумент-газети»

|

Хід розслідування справи про побиття журналістки «Аргумент-газети» Зоряни Іленко під особистий контроль взяв голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник. Про це Зоряна Іленко особисто повідомила сьогодні на прес-конференції.

Вона також заявила, що у неї є іформація, що незабаром буде порушен кримінальну справу, щоправда не відомо за якою статтею кримінального кодексу. У прокуратуру про надання охорони журналістка вирішила не звертатися, оскільки ще не доведено, що це сталося через професійну діяльність.

За словами Зоряни Іленко, напад на неї скоїли двоє невідомих чоловіків на вулиці Медової печери, коли вона поверталася додому. Про те, що нападники не хотіли її грабувати, на думку шеф-редактора «Аргумент-газети» Тараса Смакули, свідчить те, що вони не забрали цінних речей, за винятком мобільного телефону, по якому Зоряна спробувала подзвонити.

Розпізнати нападників журналістці не вдалося, так само вона не помітила якихось свідків інциденту. Попри це вона сподівається на швидке і справедливе розслідування справи. „Я не хочу, щоб таке повторилося в майбутньому з кимось із моїх колег”, – додала вона.

Зоряна Іленко також розповіла, що подібний випадок з нею вже траплявся. „Кілька років тому був факт отруєння, але справу закрили через брак доказів, хоча я 31 день пролежала в реанімації”, – наголосила журналістка.

Редактор „Аргумент-газети” припускає, що побиття журналістки могло бути відповіддю на викривальні публікації відділу розслідувань, який очолює Зоряна, зокрема щодо конфлікту навколо підприємства «Львівсільмаш», перерозподілу ринку землі у Львові, махінацій навколо підприємства «Львівнасіння» та відстеження історії корупційних дій протягом 2002-2006 рр. у міській владі Трускавця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *