ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше пройшов відкритий Кубок Львівської області зі скелелазіння

|

Цими вихідними у Львові в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбувся перший відкритий кубок Львівської області зі скелелазіння на стенді, про це повідомила прес-служба управління з питань фізичної культури та спорту ЛОДА.

Змагання проводилися у два етапи, перший день – кваліфікаційні змагання, другий – фінальні. До участі у змаганнях зголосилося 80 спортсменів з усієї України (55 чоловіків та 25 жінок), серед них Ольга Шалагіна (чемпіон світу з болдрінгу 2005 р. МСМК, Одеса), Олена Остапенко (Майстер Спорту Міжнародного Каласу, Харків). На змагання також приїхав спортсмен із Польщі.

«Це перші змагання у Львові такого рівня за всю історію розвитку цього спорту в нашому регіоні, – сказав на відкритті змагань президент Гірського клубу «Екстрем», Кандидат в Майстри Спорту зі скелелазіння Сергій Федірко, – і вони обіцяють бути доволі цікавими, адже участь у них взяли 2 МСМК, 3 МС, 11 КМС, інші сильні спортсмени».

Також у день відкриття змагань відбулася презентація нового скелелазного стенду у Львові, на якому й відбувалися змагання. До цього часу в Центрі творчості на Погулянці вже діяв болдрінговий стенд, але його потужностей не вистачало для проведення у Львові великих змагань. Восени 2005 року спортсмени звернулись з проханням допомогти збудувати новий великий стенд до голови наглядової ради ВАТ «Концерн Галнафтогаз» Віталія Антонова та генерального директора ВАТ «Концерн Хлібпром» Вадима Вишневського, які раніше також активно займались альпінізмом та скелелазінням. Вони підтримали ідею розвитку цих видів спорту у Львові та допомогли коштами. Стенд споруджено за модульним принципом, щоб за потреби його можна було розбирати і переносити в інші спортзали, або ж встановлювати на відкритих площадках в місті. Конструкція дає можливість моделювати траси різної складності.

“Новозбудований львівський стенд, – говорить Сергій Федірко, – є одним із найбільших в Україні, загальна площа його поверхні становить 100 кв.м. Поява стенду дасть поштовх для розвитку скелелазіння в місті.”

За результатами змагань в чоловічій групі перше місце посів Станіслав Клешньов (Майстер Спорту, Макіївка), в жіночій групі перше місце здобула Ольга Шалагіна (чемпіон світу з болдрінгу 2005 р. МСМК, Одеса).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *