ОСТАННІ НОВИНИ

Шведа припускає, що смерть Федоришина пов`язана з львівським касетним скандалом

|

Помічник-консультант кандидата на посаду міського голови Львова Богдана Федоришина Юрій Шведа припускає, що смерть Федоришина пов’язана з оприлюдненими раніше плівками про корупцію у вищих ешелонах влади Львівщини.

Про це Юрій Шведа заявив в коментарі „Прес-Тайму”, називаючи можливі причини вчорашньої смерті Богдана Федоришина.

„Офіційна версія ― зупинка серця. Але видимих причин і обставин, які б спровокували це, не було. Я був з ним протягом цілого дня і не було зовнішніх речей, які б могли спровокувати смерть. У нього був звичайний робочий настрій, і я був з ним на телеефірі в 18.00”, ― сказав він, зазначивши, що наразі експерти не підтвердили, що причиною смерті був серцевий напад, натомість виявили набряк в голові.

„Не може не дивувати той факт, що Федоришин ще в липні минулого року виступив ініціатором оприлюднення матеріалів, які стосувалися корупції у вищих ешелонах влади на Львівщині, фігурантом яких був губернатор Олійник. Основні фігуранти цієї справи: Сенчук ― вбитий, Федоришин як основний фігурант справи теж пішов у небуття”, ― зазначив Шведа.

Він також зауважив, що не зважаючи, що матеріали були передані Генеральній прокуратурі, міністру внутрішніх справ, СБУ, президенту, розслідування ніякого не відбувалося по цьому факту.

„Тоді ж, улітку, він (Федоришин ― „П-Т”) звертався за тим, щоб правоохоронні органи надали йому охорону, відчуваючи можливі наслідки, можливо були якісь погрози”, ― додав Шведа.

„Олійник спочатку заявляв, що це взагалі брехня, пізніше заявляв, що звернеться на нього в суд. Нічого цього не було зроблено. Більше того, він робив ряд кроків, фактично застосовуючи свої владні можливості, щоб дискредитувати і скомпроментувати його. Один той факт, що Олійник був на прийомі у Посла Грузії і ставив питання про те, щоб зняли Федоришина з посади почесного консула, а відтак позбавили імунітету”, ― розповів він.

У зв’язку з цим Юрій Шведа підозрює, що ця смерть була невипадковою.

„Тобто говорячи про те, що це є випадковість, очевидно треба звернути увагу на те, що надто багато випадковостей навколо цієї справи, яка сталася, пов’язана із „Сільмашем” і з цими оприлюдненими плівками”, ― зазначив він.

Юрій Шведа також поінформував, що міліція вилучила деякі матеріали з кабінету Федоришина.

Нагадаємо, що Богдан Федоришин вчора раптово помер у своєму кабінеті. Попередньою причиною його смерті назвали серцевий напад.

Богдан Федоришин (1962-2006) був генеральним директором концерну “Богдан”, президентом-директором “Гранд-готелю”, генеральним директором футбольного клубу “Карпати”, почесним консулом Республіки Грузія у Львові.

Як повідомляло агентство, 4 липня 2005 року Богдан Федоришин оприлюднив аудіозаписи про корупцію серед вищого керівництва Львівської області. У цих записах фігурувало і прізвище екс-голови Львівської ОДА Степана Сенчука.

14 грудня 2005 року Богдан Федоришин заявив, що голова Львівської ОДА Петро Олійник повинен дати свідчення у справі вбивства Сенчука.



Вголос з посиланням на Прес-тайм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *