ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили Громадську раду при Регіональній приймальні Президента

|

З метою поліпшення роботи із зверненнями громадян працівниками Регіональної приймальні Президента України у Львівській області ініційовано створення Громадської ради при Регіональній приймальні та розроблено проект Положення про Громадську раду. Про це повідомила прсе-служба Регіональної приймальні Президента України на Львівщині.

Громадська рада при Регіональній приймальні Президента України у Львівській області є консультативно-дорадчим органом, який створено з метою ефективного забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, оперативного вирішення їх проблемних питань та участі громадян у розробці проектів актів Президента України з важливих питань державного та суспільного життя, які порушуються у зверненнях громадян. А також розробка і впровадження ефективних механізмів удосконалення законодавства роботи із зверненнями громадян.

Основними завданнями Громадської ради є:

1.Сприяння громадянам у реалізації конституційного права на звернення, оперативного вирішення їх проблемних питань висловлених у зверненнях.

2.Проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій щодо роботи із зверненнями громадян та оцінка рівня їх взаємодії з громадськістю.

3.Виявлення причин, які породжують звернення, найбільш гострих суспільно – значущих проблем, які потребують негайного вирішення, розробка пропозицій щодо їх врегулювання.

4.Вирішення громадськими організаціями спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проблемних питань громадян.

5.Проведення просвітницької роботи з питань захисту прав і свобод громадян, роз’яснення положень Закону України „Про звернення громадян”.

До роботи у Громадській раді запрошено представників місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, територіальних органів центральної виконавчої влади, представників громадських організацій.

Участь у Громадській раді є добровільною і відкритою для всіх громадських організацій, професійних спілок, об’єднань громадян, засобів масової інформації. Рада може мати постійних та асоційованих членів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *