ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию з’явиться Центр волонтерства

|

У Стрию відбулася презентація проекту „Волонтер”, який спрямований на заснування Центру волонтерства у межах реалізації місії Карітас – допомога потребуючим і розвиток почуття християнського милосердя і благодійності, про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Центр передбачає створення умов для поліпшення ефективності залучення волонтерів до благодійних проектів Карітас у Стрию, – повідомляє Західна інформаційна корпорація з посиланням на директора Благодійного фонду „Карітас Стрийської єпархії УГКЦ” Лідію Ковальську. На парафії отця-декана Івана Барабаша

За її словами, „увага учасників цього проекту буде спрямована на осіб похилого віку, а особливо хворих та інвалідів, дітей з малозабезпечених, багатодітних та неблагополучних сімей, „дітей-вулиці”, сиріт і дітей з особливими потребами.

«Ця категорія осіб вибрана з огляду на те, що вона належить до найменш захищених і водночас найбільш потребуючих верств українського суспільства. У межах заснування нового Центру волонтерства одночасно відбуватиметься підготовка та залучення волонтерів до соціальних проектів Карітас у Стрию. Вона проходитиме через навчання волонтерів та підготовку лідерів волонтерства”, – зазначила Лідія Ковальська.

Прес-секретар Стрийської єпархії о. Павло Худ нагадав, що Благодійний фонд „Карітас” на українських теренах заснував 26 квітня 2001 року Владика Юліан Гбур. Його основним завданням є благодійна діяльність у сфері соціального розвитку і допомога знедоленим незалежно від їхнього віросповідання чи національності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *