ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські регіонали вимагають зупинити політичний бандитизм

|

Виборчий штаб Львівської обласної організації Партії регіонів вимагає зупинити політичний бандитизм. Текст їхньої заяви з цього приводу подаємо повністю.

„Дикий, зухвалий, страшний випадок стався 8 березня у м. Стрию Львівської області. Близько 8-ї години вечора тут на вулиці С.Бандери двоє невідомих у камуфляжній формі, застосувавши бейсбольні бити, напали на кандидата в депутати до Стрийської міської ради від Партії регіонів Петра Мікаеляна.

З чисельними травмами, в тому числі голови, потерпілого госпіталізовано в травматологічне відділення Стрийської центральної районної лікарні. А нападники з місця події безкарно втекли. На даний час стан потерпілого дуже важкий, а судово-медична експертиза досі не проведена.

Це вже не перший на Львівщині інцидент в ході виборчої кампанії, коли проти тих чи інших політичних опонентів або представників медіа застосовуються палиці, підпалюючі суміші, груба фізична сила та інші бандитські засоби. Підпал офісу Інтернет-агенції «Прес-тайм», погром приміщення Львівського обласного штабу КПУ, напад на агітаторів кандидата у мери П.Писарчука, підпал одного з його виборчих офісів і, нарешті, бандитський напад на нашого колегу – все це ланки одного ланцюга. А саме, Львівщина в ході виборчих перегонів набуває слави кримінального лідера Західної України, а події, які тут відбуваються, нагадують горезвісне Чикаго 30-х років минулого століття. Сьогодні й годі говорити про так званий «Галицький П’ємонт», коли замість цивілізованих, демократичних, толерантних методів політичної агітації в хід пішли кийки, каменюки і все те, що нині застосовується розбійниками з великої політичної дороги. На жаль, мовчазне спостерігання з боку нинішньої влади (або її повний параліч?), безпомічність (або бездіяльність?) зі сторони правоохоронних органів тільки сприяють ескалації напруги в регіоні, дестабілізують на Львівщині соціально-політичну ситуацію. Кому вигідний такий страшний стан справ напередодні виборів 26 березня? Гадаємо, насамперед тим, хто намагається перетворити виборчу кампанію на барикади розбрату, хто понад усе, навіть ціною чужого здоров’я, хотів би і надалі панувати на наших теренах.

Львівський обласний виборчий штаб Партії регіонів, категорично засуджуючи прояви політичного екстремізму і бандитизму, вимагає від діючої влади покласти край політичному безладу. Вимагаємо також об’єктивного та оперативного розслідування всіх останніх інцидентів і покарання причетних до них зловмисників. Сподіваємось, що УМВСУ у Львівській області, прокуратура, СБУ нарешті продемонструють свою фаховість і спільними зусиллями розкриють страшний злочин у Стрию. Закликаємо усі політичні партії, громадські організації, усіх людей доброї волі до суспільної злагоди і спокою. Люди, не дамо себе залякати і вкотре ошукати! Будьмо пильними!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *