ОСТАННІ НОВИНИ

Суд залишив чинним вирок засудженим у справі Скнилівської трагедії

|

Військова судова комісія Верховного Суду залишила чинною в частині терміну відбування покарання вироку засудженим у справі катастрофи Су-27 під час авіашоу у Львові в липні 2002 року. Таке рішення Суд оповістив о 16:00 у четвер, передають «Українські новини».Суд відхилив касаційні скарги засуджених і потерпілих про зміну терміну відбування покарання.

Суд встановив, що засуджені є винними у пред’явлених звинуваченнях, оскільки не прийняли всі відповідні заходи для безпеки польоту літака під час авіашоу. «Винність … повною мірою доведена», – сказав голова суддя Микола Дрига. Також Суд підтвердив виправдання колишнього командира військової частини в Озерному (Житомирська область), звідки прилетів Су-27, Олега Дзюбецького, через відсутність складу злочину.

Також Суд змінив рішення військового суду Центрального регіону в частині грошового стягнення. Суд встановив, що сума стягнення із засуджених 11,453 млн. гривень підлягає зміні, оскільки не відповідає матеріальним можливостям засуджених. Суд вирішив стягнути з командира екіпажа Су-27 Володимира Топонаря 150 тис. гривень, з керівника польотами Анатолія Третьякова – 100 тис. гривень, з члена екіпажа Юрія Єгорова, помічника керівника польотами Юрія Яцюка і колишнього начальника Служби безпеки польотів 14 авіакорпуси Анатолія Лукіних – по 50 тис. гривень.

Також Суд відхилив касацію потерпілих з приводу додаткової міри вироку – позбавлення засуджених військових звань.

Нагадаємо, засуджений військовим судом Центрального регіону у справі катастрофи Су-27 командир екіпажа Володимир Топонар просив військову судову комісію Верховного Суду визнати його невинним, закрити кримінальну справу, у зв’язку з тим, що причина авіакатастрофи в Львові в липні 2002 року до цих пір не встановлена.

Раніше засуджені у справі катастрофи Су-27 в Львові звернулися до Верховного Суду з скаргами, в яких просили скасувати їх вироки.

Військовий суд Центрального регіону засудив обвинувачених у справі катастрофи літака Су-27 в Львові в липні 2002 року до 4-14 років позбавлення волі. Зокрема, суд засудив до 14 років позбавлення волі командира екіпажа Су-27 Володимира Топонаря, до 8 років позбавлення волі – члена екіпажа Юрія Єгорова, до 6 років позбавлення волі – колишнього заступника командувача 14-го авіакорпусу, керівника польотами Анатолія Третьякова, до 5 років позбавлення волі – помічника керівника польотами Юрія Яцюка, до 4 років позбавлення волі з відстроченням на 2 роки колишнього начальника служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолія Лукіних. Суд виправдав колишнього командира військової частини в Озерному (Житомирська область), звідки прилетів Су-27, Олега Дзюбецького через відсутність складу злочину.

У липні 2002 року на аеродромі «Скнилів» у Львові під час авіашоу розбився військовий літак Су-27, внаслідок чого на місці загинули 74 людини, 3 померли в лікарні і постраждало 292 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *