ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарший собор у Києві накриють до Великодня

|

За умов сприятливої погоди усі зовнішні будівельні роботи довкола Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві буде завершено ще до Пасхи. Як повідомив сьогодні у Львові Верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар, до Великодня мають бути накриті усі бані та встановлені вікна.

„Богослужіння ми наразі проводимо в підземеллі Собору у другорядному приміщенні. Під кінець літа плануємо перейти у більше приміщення, де участь у Службі зможуть брати близько 100 осіб”, – повідомив Любомир Гузар.

Він також зізнався, що до Києва призвичаюється поступово. На запитання, як йому живеться у столиці Блаженнійший Любомир відповів: „Вчуся бути киянином, початки непогані”.

Разом з тим Верховний архієпископ Києво-Галицький зауважив, що до Києва будуть переведені лише ті органи, які необхідні длянормальної організаціїжиття Церкви, все інше залишиться у Львові. „ У Києві я буду мати помічника для справ душпастирства та куріяльного єпископа для особливих завдань. Разом з тим до Києва переходять певні уряди, які можливо в даний момент примістити, і які дуже необхідні. Але є певні речі, які краще функціонують у Львові, де більша концентрація”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *