ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ проводить конференцію у Києві

|

3-5 березня 2006 року у Києві в приміщенні Культурно-мистецького центру НаУКМА відбудеться міжнародна наукова конференція «Насилля влади проти свободи сумління: репресивна політика Радянської держави щодо християнських Церков і віруючих (ідейні засади, механізми реалізації, історичні наслідки)», передає прес-секретаріат Глави УГКЦ. Її організаторами є Інститут історії Церкви Українського католицького університету та кафедра історії Національного університету «Києво-Могилянська академія».

«У березні 2006 року виповнюється шістдесят років від часу офіційної ліквідації державною владою СРСР Української Греко-Католицької Церкви в Галичині шляхом її насильницького «возз’єднання» із Російською Православною Церквою на т. зв. «Львівському соборі» 1946 року, після якого відбулася подібна «православізація» Закарпаття, знищення монастирів і чернечих згромаджень, а також зруйнування структур цієї Церкви на території сучасної Польщі й Словаччини», – розповів Олег Турій, директор Інституту історії Церкви УКУ.

За словами п. Олега наукову конференцію буде присвячено з’ясуванню цих та інших історичних обставин церковно-державних взаємин у минулому, які обернулися брутальною зневагою свободи сумління та жорстокими переслідуваннями за віру (трагічні наслідки цього даються взнаки й сьогодні). До участі ній запрошують істориків, богословів, філософів і політологів, а також представників Церков, політиків й державних службовців — усіх, хто зацікавлений у тому, щоб суспільне та духовне життя у вільній Українській державі ґрунтувалося на засадах правди й справедливості, а трагедія минулого більше ніколи не повторилася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *