ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ затягує справу у Скнилівській трагедії?

|

Представник потерпілих у скнилівській катастрофі Володимир Кравчук каже про затягування Генеральною прокуратурою справи щодо організаторів авіашоу в липні 2002 року, під час якого сталася авіакатастрофа. Про це Кравчук сказав в перерві засідання військової судової комісії Верховного Суду, на якому розглядалися скарги на вироки засудженим у справі авіакатастрофи, передає ProUA з поисланням на «Українські новини».

«У мене склалося таке враження про оцінку їх (співробітників Генпрокуратури) дій, що вони спеціально затягують процес, щоб ця справа ніколи не мала судової перспективи», – сказав Кравчук.

За його словами, в 2004 році Генпрокуратура виділила в окреме провадження у справі щодо організаторів авіашоу.

Про те ще жодного судового засідання не було, і Генпрокуратура кожного разу продовжує термін досудового слідства на 3 місяці.

Кравчук зазначив, що 4 генерали штабу військово-повітряних сил: Стрельников, Онищенко, Алексєєв і Волошенко є організаторами авіаційний-спортивного свята, під час якого і сталася трагедія. «Оскільки є таємниця слідства вони (співробітники Генпрокуратури) не говорять, що вони роблять, тому у нас і складається враження, що вони там взагалі нічого не роблять», – сказав Кравчук.

У свою чергу, начальник Головного управління нагляду за дотримання закону в Збройних силах і інших військових формуваннях Генпрокуратури Юрій Війтєв заперечує звинувачення у бік Генпрокуратури про затягування справи щодо організаторів авіашоу. За його словами, в 2004 році організаторам були пред’явлені звинувачення. Проте зараз їм пред’явлені нові звинувачення.

Війтєв повідомив, що зараз Генпрокуратура вивчає обґрунтованість пред’явлених генералам звинувачень, після цього справа буде передана до суду.

Нагадаємо, що Військова судова комісія Верховного Суду у понеділок почала розгляд касаційних скарг на вироки у справі катастрофи Су-27 під час авіашоу в Львові в липні 2002 року.

Раніше засуджені у справі катастрофи Су-27 у Львові звернулися до Верховного Суду зі скаргами, в яких просили скасувати їх вироки.

Військовий суд Центрального регіону засудив обвинувачених у справі катастрофи літака Су-27 в Львові в липні 2002 року до 4-14 років позбавлення волі.Зокрема, суд засудив до 14 років позбавлення волі командира екіпажа Су-27 Володимира Топонаря, до 8 років позбавлення волі – члена екіпажа Юрія Єгорова, до 6 років позбавлення волі – колишнього заступника командувача 14-го авіакорпусу, керівника польотами Анатолія Третьякова, до 5 років позбавлення волі – помічника керівника польотами Юрія Яцюка, до 4 років позбавлення волі з відстроченням на 2 роки колишнього начальника служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолія Лукіних. Суд виправдав колишнього командира військової частини в Озерному (Житомирська область), звідки прилетів Су-27, Олега Дзюбецького через відсутність складу злочину.

У липні 2002 року на аеродромі «Скнилів» у Львові під час авіашоу розбився військовий літак Су-27, внаслідок чого на місці загинули 74 людини, 3 померли в лікарні і постраждали 292 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *